Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти П`ятниця, 19.04.2024, 08:58
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000
Стенд » Події » 2010 » Липень » 10
20-те "Послання до людини". Ювілейні труднощі

Додано: 10.07.2010
Переглядів: 873

   Президент XX Міжнародного кінофестивалю документальних, короткометражних ігрових і анімаційних фільмів "Послання до людини" народний артист Росії кінорежисер  Алєксєй Учітєль не очікував зіткнутися з такою кількістю труднощів при організації фестивалю. Про це Учітєль заявив на прес-конференції в Санкт-Петербурзі, присвяченій кінофестивалю.

   "Цей фестиваль має бути головним фестивалем у місті, й усі спроби створити інші фестивалі, в тому числі міжнародні, не потрібні. "Послання до людини" має ширшу репутацію у світі, ніж у власній країні", - сказав президент цього кіноогляду.  Алєксєй Учітєль повідомив, що для проведення кінофестивалю, який відбудеться з 15 по 22 липня, Міністерство культури РФ виділило 1,5 млн. рублів.

   "Ми плануємо запрошувати на фестиваль і зірок світового рівня, зараз ми вели реальні переговори зі Скарлетт Йоханссон, яка зняла свою першу короткометражку, але через зрозумілі труднощі її приїзд не відбувся". Проте, як повідомив генеральний директор "Послання до людини" кінорежисер Міхаїл Літвяков, кінофестиваль збере фільми з 83 країн світу - відбірковою комісією було переглянуто близько 3 тисяч кінострічок.

m2m


   У програмі фестивалю, крім традиційного Міжнародного конкурсу (в ньому беруть участь 73 фільми), Міжнародний конкурс дебютів і Національний конкурс "Документальне кіно Росії" (23 фільми). крім цього, буде показано цілу низку спеціяльних програм, рідкісні кадри кінохроніки, підготовлені Красногорським архівом кінофотодокументів.

   Як повідомив Міхаїл Літвяков, у Рік Франції в Росії спеціяльною гостею кінофестивалю стане класик французького кіно та знаменитий фотограф кавалер ордену Почесного легіону Аньєс Варда. Вона представить два своїх повнометражних фільми - "Узбережжя Аньєс", що отримав премію "Сезар" і "Збирачі та збиральниця". У рамках Року Франції в Росії на "Посланні до людини" вирішено показати російську прем'єру французької документальної саги про підводний світ "Океани" (режисер Жак Перрен). 

   З короткометражною спецпрограмою заявлена на фестивалі Валєрія Ґай Ґерманіка, але, як сказав Алєксєй Учітєль, її поява під знаком питання: "Валєрія - дуже ексцентрична людина, сподіватимемося, що приїде". Міхаїл Літвяков представив російських режисерів, які вже є в Санкт-Петербурзі й точно покажуть свої роботи на кінофестивалі. Расім Полоскін, відомий фільмами "Втрачений в Афгані. 20 років потому" та "Калашніков. Людина й автомат", покаже фільм "Пекельна машина. Сон смертниці.

   Жанна Романова представить свій фільм "На Волзі широкій" - про івановську ткалю Альону Лапшину. Жанр фільму режисер визначила як "кіночастівка". "Фільм про жінку, яка в майбутньому мріє стати президентом. Загалом, загадкова російська душа, довірлива і безпосередня до дурості. Важко було вмовити героїню зніматися, але я її дуже люблю",- сказала режисер. 

   Алєксєй Учітєль вважає, що майбутнє за тими фільмами, в яких стерта грань між документалістикою й ігровим кіном. А Міхаїл Літвяков відзначає, що головне "послання до людини" всі ці роки існування фестивалю - "вірність біблейським заповідям", коли людина з камерою несе "промінь надії". "Це як фінальна посмішка Джульєти Мазіни в "Ночах Кабірії",- сказав Літвяков.

Джерело: Arthouse.ru


Категорія: Події | Опублікував: diakovych
Переглядів: 873 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 5.0/1 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 1
1 diakovych  
0
Quote (Алєксєй Учітєль)
Майбутнє за тими фільмами, в яких стерта грань між документалістикою й ігровим кіном.

Я теж так вважаю. Кіно має бути якнайближче до глядача.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Яндекс.Метрика

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000