Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти Середа, 28.06.2017, 03:51
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000

Стенд » Статті » Персони » Режисери

Пітер Ґрінвей

Додано: 30.12.2009
Переглядів: 998
Пітер Ґрінвей


   Дата народження: 17 червня 1936 р.


   Місце народження: Ньюпорт, Великобританія.


   Факти з життя:

   Пітер Ґрінвей - британський кінорежисер, художник, письменник, сценарист, монтажер і актор.

   Починав як художник, вперше виставляючись у Lord's Gallery у 1964 році. З 1965 року протягом одинадцяти років працював монтажером у документальному кіно. У своїх документальних стрічках він використовував юнацькі малюнки «мапи фантастичного міста». З 1966 року знімає власні фільми, не залишаючи живопису. Створені ним фільми у період 1965-1978 років здобули чимало нагород.

   Фільми Ґрінвея відрізняються візуальною пишністю, своєрідною нереальністю й театральністю образу. За численними експериментами у поєднанні стилів і стильових алюзій Ґрінвей є одним з найяскравіших представників постмодерну. Режисер також використовує й найновітніші аудіовізуальні технології.

   До найвідоміших фільмів П. Ґрінвейя відносять «8,5 жінок», «Інтимний щоденник», «Контракт кресляра», «Живіт архітектора», «Кухар, злодій, його дружина та її коханець», «Книги Просперо» та «Зет i два зеро».

   Через сміливі чи відверті сцени багато його фільмів отримали рейтинг X, що практично означає заборону публічної демонстрації.


   Фільмографія:

   1. Death of Sentiment / Смерть почуття (1962)

   2. Tree / Дерево (1966)

   3. Train / Поїзд (1966)

   4. Revolution / Революція (1967)

   5. 5 Postcards from Capital Cities / 5 поштівок зі столиць (1967)

   6. Intervals / Інтервали (1969)

   7. Erosion / Ерозія (1971)

   8. H Is for House / Б як будинок (1973)

   9. Water Wrackets / Водяні відриви (1975)

   10. Windows / Вікна (1975)

   11. Water / Вода (1975)

   12. Goole by Numbers / Подорож цифрами (1976)

   13. Dear Phone / Дорогий телефон (1977)

   14. Eddie Kid / Хлопчик Едді (1978)

   15. Cut Above the Rest / Набагато краще за інших (1978)

   16. Vertical Features Remake / Вертикалі (1978)

   17. A Walk Through H: The Reincarnation of an Ornithologist / Прогулянка літерою Н: Реінкарнація орнітолога (1978)

   18. 1-100 (1978)

   19. Leeds Castle / Замок Лідз (1979)

   20. Zandra Rhodes / Зандра Роудз (1979)

   21. Women Artists / Художниці (1979)

   22. The Falls / Падіння (1980)

   23. Lacock Village / Селище Лекок (1980)

   24. Country Diary / Сільський щоденник (1980)

   25. Act of God / Стихійне лихо (ТБ, 1980)

   26. Terence Conran / Теренс Конрен (1981)

   27. The Draughtsman's Contract / Контракт кресляра (1982)

   28. The Coastline / Узбережжя (1983)

   29. Four American Composers / Чотири американські композитори (ТБ, 1983)

   30. Making a Splash / Роблячи сплеск (1984)

   32. A Zed & Two Noughts / Зет і два нулі (Зоопарк) (1985)

   33. The Belly of an Architect / Живіт архітектора (1987)

   34. Fear of Drowning / Страх потонути (1988)

   35. Death in the Seine / Смерть у Сені (ТБ, 1988)

   36. Drowning by Numbers / Відлік потопельників (1988)

   37. Hubert Bals Handshake / Рукостискання Губерта Балса (1989)

   38. A TV Dante / Пекло Данте (ТБ, 1989)

   39. The Cook the Thief His Wife & Her Lover / Кухар, злодій, його дружина та її коханець (1989)

   40. A Walk Through Prospero's Library / Прогулюючись бібліотекою Просперо (ТБ, 1991) 

   42. M Is for Man, Music, Mozart / М означає Людина, Музика, Моцарт (ТБ, 1991)

   43. Rosa / Роза (1992)

   44. The Baby of Mâcon / Дитина Макона (1993)

   45. Darwin / Дарвін (ТБ, 1993)

   46. Stairs 1 Geneva / Сходи 1 Женева (1995)

   47. Lumière et compagnie / Люм’єр і компанія (1995)

   48. The Pillow Book / Інтимний щоденник (1996)

   49. The Bridge / Міст (1997)

   50. 8 ½ Women / Вісім з половиною жінок (1999)

   51. The Death of a Composer: Rosa, a Horse Drama / Смерть композитора: Роза, кінська драма (1999)

   52. The Man in the Bath / Людина в ванній (2001)

   53. Cinema16: British Short Films / Сінема 16: Британські короткометражки (2003)

   54. The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story / Валізи Тульса Лупера. Частина 1 (2003)

   55. The Tulse Luper Suitcases: Antwerp / Валізи Тульса Лупера. Антверпен (2003)

   56. The Tulse Luper Suitcases, Part 3: From Sark to the Finish / Валізи Тульса Лупера. Частина 3 (2003)

   57. The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea / Валізи Тульса Лупера. Частина 2 (2004)

   58. Visions of Europe (segment "European Showerbath") / Візії Европи (епізод "Европейський душ") (2004) 

   59. A Life in Suitcases / Життя у валізах (2005)

   60. Nightwatching / Нічний дозор (2007)

   61. Peopling the Palaces at Venaria Reale (2007)

   62. Rembrandt's J'accuse / Рембрандт: Я звинувачую (2008)

   63. The Marriage / Шлюб (2009)

   64. Goltzius and the Pelican Company / Ґольтцій і компанія пеліканів (2010)


Категорія: Режисери | Додано: 30.12.2009
Переглядів: 998 | Рейтинг: 5.0/2 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.
Для коректної роботи сайту рекомендується використовувати бравзер Opera чи Firefox.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 0
Ой! Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі!
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Бесплатные объявления Украина Серебряная фурнитура для бижутерии с о. Бали Арт-блог Read and Love Розробка та створення сайтів у Львові Яндекс.Метрика
Фотограф у Львові

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000