Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти Четвер, 29.06.2017, 18:02
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000

Стенд » Статті » Персони » Режисери

Вонг Кар-Вай

Додано: 08.05.2010
Переглядів: 983
Вонг Кар-Вай


   Дата народження: 17 липня 1956 р.


   Місце народження: Шанхай, Китай.


   Факти з життя:

   Вонг Кар-Вай - гонконзький режисер, продюсер і сценарист.

   У віці п'яти років він разом з батьками переїхав до Гонконгу. Після переїзду він довго не міг адаптуватися до кантонального діялекту, тому годинами дивився разом з матір'ю фільми в кінотеатрах для засвоєння мови. Закінчивши в 1980 році Гонконзький політехнічний університет за фахом "графічний дизайн", він влаштовується працювати в телекомпанію TVB як сценарист. У період з 1982 по 1987 рік Кар-Вай пише сценарії більш ніж до десяти фільмів.

   У 1988 році він дебютує з кримінальною мелодрамою «Доки не висохнуть сльози». У цій режисерській роботі відбивається вплив «Злих вулиць» (1974) Мартіна Скорсезе, але в той же час вже чітко проглядається "почерк" Кар-Вая — неповторна робота Крістофера Дойла, пустинні вулиці, дешеві азіятські заклади громадського харчування і фатальна самота героїв його кінострічок. Успіх фільму перевершив усі очікування критиків, не дивлячись на те, що це була його дебютна робота.

   У наступній стрічці, драмі «Дикі дні» (1991), вже повністю оформлюється його індивідуяльний стиль: сюжетна лінія, що уривається, фокус на героях і атмосфері, неповторний візуяльний стиль і колоритні музичні теми. В азіятських кінотеатрах цей фільм вийшов під назвою «Справжня історія А Феї».

   Вінцем його творчості стала стрічка «У настрої для кохання». Геніяльне перетасовування героями, їх долями, атмосферою та сюжетною лінією. Фільм отримав всі можливі нагороди та призи в своїй категорії.

   Кар-Вай головував у журі на Каннському кінофестивалі в 2006 році.

   У 2007 році вийшла його перша робота з американськими акторами «Мої чорничні ночі».


   Фільмографія:

   1. 旺角卡門 / Доки не висохнуть сльози (1988)

   2. 阿飛正傳 / Дикі дні (1990)

   3. 重慶森林 / Чунцинський експрес (1994)

   4. 東邪西毒 / Прах часів (1994)

   5. 墮落天使 / Скинуті янголи (1995)

   6. wkw/tk/1996@7'55''hk.net (1996)

   7. 春光乍洩 / Щасливі разом (1997)

   8. 花樣年華 (2000)

   9. Fa yeung nin wa / У настрої для кохання (2000)

   10. The Follow (2001)

   11. Six Days / 6 днів (2002)

   12. 2046 (2004)

   13. Eros (segment "The Hand") / Ерос (епізод "Рука") (2004) 

   14. My Blueberry Nights / Мої чорничні ночі (2007)

   15. Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence (segment "I Travelled 9000 km To Give It To You") / У кожного своє кіно (епізод "Я проїхав 9000 км, аби дати тобі це") (2007) 

   16. There's Only One Sun / Є тільки одне сонце (2007)

   17. The Grand Master / Великий майстер (2010) 

   18. The Lady from Shanghai / Леді з Шанхаю (2010)


Категорія: Режисери | Додано: 08.05.2010
Переглядів: 983 | Рейтинг: 5.0/2 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.
Для коректної роботи сайту рекомендується використовувати бравзер Opera чи Firefox.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 0
Ой! Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі!
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Бесплатные объявления Украина Серебряная фурнитура для бижутерии с о. Бали Арт-блог Read and Love Розробка та створення сайтів у Львові Яндекс.Метрика
Фотограф у Львові

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000