Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти Четвер, 29.06.2017, 18:02
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000

Стенд » Статті » Персони » Режисери

Чень Кайґе

Додано: 06.09.2010
Переглядів: 961
Чень Кайґе


   Дата народження: 12 серпня 1952 р.


   Місце народження: Пекін, Китай.


   Факти з життя:

   Чень Кайґе — китайський кінорежисер. Неоднократний призер міжнародних кінопремій. Представник так званого "п’ятого покоління" китайських кінематографістів.

   Народився в сім'ї режисера та кіноакторки. В роки Культурної революції Чень долучився до хунвейбінів. Після закінчення Культурної революції в 1978 році поступив до Пекінської кіноакадемії, де вчився разом з Чжан Імоу, і закінчив її в 1982 році. 

   Дебютним повнометражним фільмом Ченя стала "Жовта земля" (1984). Цією стрічкою молодий режисер відразу притягнув до себе увагу: "Жовта земля" була включена в конкурс фестивалю в Локарно й удостоєна там призу "Срібний леопард". У 1988 році Ченя вперше було запрошено на Каннський кінофестиваль, але справжній міжнародний успіх принесла йому стрічка "Прощавай, моя наміснице" (1993), що зібрала велику кількість нагород, включаючи "Золоту пальмову гілку" і премію BAFTA. 

   Після успіху фільму "Прощавай, моя наміснице" Чень у 1990-х поставив ще два історичні фільми. У 2002 році вийшов його перший (і на цей момент єдиний) англомовний фільм "Убий мене ніжно". Стрічка "Клятва" (2005) позначила перехід режисера до нового стилю, що значно відрізняється від попередніх його робіт.


   Фільмографія:

   1. 黃土地 / Жовта земля (1985)

   2. Da yue bing (1986)

   3. Hai zi wang (1987)

   4. 边走边唱 / Життя на струні (1991)

   5. 霸王别姬 / Прощавай, моя наміснице (1993)

   6. 风月 / Місяць-спокусник (1996)

   7. 荊柯刺秦王 / Імператор і вбивця (1998)

   8. Killing Me Softly / Убий мене ніжно (2002)

   9. Ten Minutes Older: The Trumpet (segment "100 Flowers Hidden Deep") / На десять хвилин старше: Труба (епізод "100 квіток заховані глибоко") (2002)

   10. 和你在一起 / Разом (2002)

   11. 无极 / Клятва (2005)

   12. Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence (segment "朱辛庄") / У кожного своє кіно (епізод "Село Чжансю") (2007)

   13. 梅兰芳 / Мей Ланьфан (2008)


Категорія: Режисери | Додано: 06.09.2010
Переглядів: 961 | Рейтинг: 5.0/1 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.
Для коректної роботи сайту рекомендується використовувати бравзер Opera чи Firefox.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 0
Ой! Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі!
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Бесплатные объявления Украина Серебряная фурнитура для бижутерии с о. Бали Арт-блог Read and Love Розробка та створення сайтів у Львові Яндекс.Метрика
Фотограф у Львові

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000