Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти Четвер, 22.06.2017, 16:09
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000

Стенд » Статті » Персони » Режисери

Жако Ван Дормель

Додано: 03.12.2009
Переглядів: 819
Жако Ван Дормаель


   Дата народження: 9 лютого 1957 р.


   Місце народження: Іксель, Бельгія.


   Факти з життя:

   Жако Ван Дормель (фр. Jaco van Dormael) — бельгійський кінорежисер, сценарист, актор і продюсер.

   На порах працював у жанрі короткометражного і документального кіно.

   Його перша повнометражна робота в жанрі ігрового кіно "Тото-герой" була відзначена низкою нагород. Фільм, зокрема, отримав "Зототу камеру" Каннського Міжнародного Кінофестивалю (1991) як найкращий кінодебют, а також Премію "Сезар" у номінації "Найкращий іноземний фільм" (1992).

   У 1996 році виконавець головної ролі у черговому повнометражному художньому фільмі Ван Дормаеля - Даніель Отой - на фестивалі в Каннах був визнаний найкращим актором, а також одержав премію "Сезар" у номінації "Найкращий актор".

   Наразі останнім фільмом Жако Ван Дормаеля є "Пан Ніхто" з Джаредом Лето та Даяною Крюґер у головних ролях. На Міжнародному Кінофестивалі в Венеції він був високо оцінений, претендував на головний приз кінофоруму, а також здобув нагороду за найкраще технічне сприяння та приз за найкращий ігровий біографічний фільм.


   Фільмографія:

   1. Maedeli la brèche (1980)

   2. Stade 81 (1981)

   3. L'imitateur (1982)

   4. Sortie de secours (1983)

   5. È pericoloso sporgersi (1984)

   6. De boot (1985)

   7. Toto le héros / Тото-герой (1991)

   8. Lumière et compagnie / Люм’єр і компанія (1995)

   9. Le huitième jour / Восьмий день (1996)

   10. Mr. Nobody / Пан Ніхто (2009)


Категорія: Режисери | Додано: 03.12.2009
Переглядів: 819 | Рейтинг: 5.0/2 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.
Для коректної роботи сайту рекомендується використовувати бравзер Opera чи Firefox.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 0
Ой! Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі!
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Бесплатные объявления Украина Серебряная фурнитура для бижутерии с о. Бали Арт-блог Read and Love Розробка та створення сайтів у Львові Яндекс.Метрика
Фотограф у Львові

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000