Арт-гауз | Реєстрація | Вхід | Про сайт | RSS | | Контакти Субота, 20.04.2024, 01:34
Вітаю Вас, Гість
Кінопортал Cinemator: Усе про кіно українською
НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000
Стенд » Події » 2010 » Червень » 20
Ольга Куриленко знімається у фільмі про Чорнобильську трагедію

Додано: 20.06.2010
Переглядів: 974

   У суботу, 12 червня 2010 року офіційно стартували зйомки французько-українського фільму "Земля забуття / La Terre Outrage". Режисер фільму - Міхаль Боґанім, у головній ролі - всесвітньо відома акторка українського походження Ольга Куриленко, котра знялася в останньому фільмі бондіани "Квант милосердя". Стрічка розповість про одну з найбільших техногенних катастроф XX століття - аварію на Чорнобильській АЕС. Усі зйомки пройдуть на території України, деякі епізоди зніматимуться в "Зоні відчуження" за сприяння МНС України. Фільм "Земля забуття" буде презентований 26 квітня 2011 року - в день 25-ої річниці чорнобильської трагедії.

   В основі сюжету - особиста драма молодої дівчини з Прип'яті, міста радянських атомників. Спокійне та щасливе життя валиться в одну мить - у день страшної аварії на атомному реакторі. Втрата близьких, паніка і жах, молодість, що безповоротно пішла, і краса, хвороби - усе це довелося пережити героїні Ольги Куриленко. І через цю понівечену катастрофою долю глядачі відчують усю глибину чорнобильської трагедії. 

Ольга Куриленко та Міхаль Боганім

   "Цей проєкт має для мене особливе значення, адже він дає мені можливість зробити щось важливе для моєї батьківщини. Я переконана, що про такі події треба нагадувати людям, щоб подібні катастрофи не повторювалися в майбутньому", - говорить виконавиця головної ролі Ольга Куриленко, що перечитала за час підготовки до зйомок масу книг про чорнобильську аварію і переглянула немало документальних фільмів на цю тему.

   "Рішення про зйомки фільму і про цей проєкт було прийняте минулого року й ми відразу ж вибрали Ольгу для того, щоб вона знімалася в головній ролі", - розповідає Летиція Ґонзалез, генеральний продюсер фільму. - "Ми змогли знайти підтримку нашому проєкту і в Україні: нашим партнером тут є Ігор Лопатенок". 

   У свою чергу міністр з питань надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Нестор Шуфрич повідомив, що як глава цього міністерства не міг залишатися байдужим у цих умовах, додавши, що очолюване ним міністерство робитиме всіляке сприяння в роботі над фільмом.

   "Весь світ знає Україну не лише завдяки таланту Ольги, завдяки талантам і перемогам наших братів Кличків, Андрія Шевченка, але й, на жаль і Чорнобилю. Чорнобиль - не лише техногенна аварія, це тисячі поламаних життів", - відзначив він.

   Режисер Міхаль Боґанім давно знайома з Україною, свій перший короткометражний фільм "Молодість" вона представила на Київському міжнародному кінофестивалі в 2002 році. 2007 року вона зняла документально-художню драму "Одеса... Одеса" - про українських емігрантів. Міхаль розповіла, що основна увага в стрічці приділятиметься не стільки самій катастрофі, скільки її впливу на долі людей. "Катастрофа - це щось невидиме. Я про неї багато не показую. Сюжет фільму торкається людських доль, людського життя, і саме про цей аспект катастрофи в Европі не знають", - сказала вона.

Джерело: ПрофиСинема.ру


Категорія: Події | Опублікував: diakovych
Ключові слова: Україна, 2010, новини, Франція, події
Переглядів: 974 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 5.0/1 |
RSS - Будь у курсі всіх новин! Підписуйся на RSS-стрічку.


Маєте що сказати? Залиште коментар!

Всього коментарів: 1
1 diakovych  
0
Як на мене, Ольга Куриленко здатна зніматися виключно в бойовиках штибу фільмів "Хітман" і "Квант милосердя". Сумніваюся, що їй вдасться справитися з драматичною роллю належним чином...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]






Українська Банерна Мережа

Українська Банерна Мережа

Пошук


Шукати фільми:

за назвою
за режисером
за жанром

» Анімація
» Бойовик
» Вестерн
» Військовий
» Детиктив
» Документалістика
» Драма
» Еротика
» Жахи
» Історичний
» Кіноальманах
» Комедія
» Короткометражка
» Кримінал
» Мелодрама
» Містика
» Мюзикл
» Пригоди
» Романтика
» Трилер
» Фантастика

за країною

   Австралія та Океанія
» Австралія
» Нова Зеландія

   Азія
» Гонконг
» Ізраїль
» Іран
» Казахстан
» Китай
» Південна Корея
» Тайвань
» Туреччина
» Японія

   Америка
» Аргентина
» Бразилія
» Еквадор
» Канада
» Колумбія
» Мексика
» США

   Африка
» Алжир
» Єгипет
» Камерун
» Ліберія
» Марокко
» ПАР

   Европа
» Австрія
» Бельгія
» Боснія і Герцеґовина
» Данія
» Ірландія
» Ісландія
» Іспанія
» Італія
» Литва
» Люксембург
» Македонія
» Нідерланди
» Німеччина
» Норвегія
» Польща
» Португалія
» Румунія
» Сербія
» Словаччина
» Угорщина
» Фінляндія
» Франція
» Хорватія
» Чехія
» Чехословаччина
» Швейцарія
» Швеція
» Югославія

   Росія
» Росія
» СРСР

   Україна
» Україна

за роком

Свіжі новини


Друзі

Яндекс.Метрика

Кнопка

Арт-гауз


НовиниРецензіїАкториРежисериДогма 95ФільмиТОП-1000